Desert cu mere si gem de cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Apr 2010 | 4251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -1 kg mere
  • -1 borcan gem de cirese
  • -scortisoara
  • -zahar
  • -10 nuci
  • -1 ou
  • -esenta de migdale
  • -susan
  • -faina
  • -ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si gem de cirese:

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.

Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.

Se lasa la fiert circa 3-4 min.

Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.

Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).

Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.

Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.

Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

26.04.2010, 16:49

La cum arata, chiar ca dau un pupic si zic iar La Multi Ani! . Si-o pun si la favorite, na! Si furculita aia nemarcata, nu statea bine acolo

dicarmencitta1957 1

26.04.2010, 20:42

5 furculite draga Medi,super prezentarea ta,felicitari.

epurasha2bb 1

27.04.2010, 16:52

farte frumosa este!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)