Desert cu mere si gem de cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Apr 2010 | 2493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -1 kg mere
  • -1 borcan gem de cirese
  • -scortisoara
  • -zahar
  • -10 nuci
  • -1 ou
  • -esenta de migdale
  • -susan
  • -faina
  • -ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si gem de cirese:

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.


Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.


Se lasa la fiert circa 3-4 min.


Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.


Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).


Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.


Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.


Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.


Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ina 1

26.04.2010, 16:49

La cum arata, chiar ca dau un pupic si zic iar La Multi Ani! . Si-o pun si la favorite, na! Si furculita aia nemarcata, nu statea bine acolo

dicarmencitta1957 1

26.04.2010, 20:42

5 furculite draga Medi,super prezentarea ta,felicitari.

epurasha2bb 1

27.04.2010, 16:52

farte frumosa este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere in aluat fin