Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

de Gherca Daniela in Dulciuri, 1 Iun 2021 | 2859 vizualizari

 

Un desert special pentru cei mici! 
La multi ani tuturor copiilor!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • un varf de cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru ganache de kinder bueno:
  • 150 g ciocolata kinder bueno
  • 130 ml smantana pentru frisca
  • 80 ml smantana pentru frisca rece (pentru mixat)
  • In plus: Bombonele colorate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno:

Pentru aluat:
Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o turnam in forme de briose ( tapetate cu hartinute sau forme de silicon) si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 minute. Cand sunt gata le lasam sa se raceasca.  

Pentru ganache:    

    Topim pe baie de aburi ciocolata kinder impreuna cu frisca lichida pana observam ca ramane doar napolitana, nu o lasam prea mult sa nu se taie.      Dupa ce s-a topit ciocolata o blendam cu un mixer vertical sau la blender cum am facut eu, vom obtine o pasta groasa.      Mixam smanatana pentru frisca pana devine ferma apoi o amestecam cu pasta de ciocolata.

    Crema rezultata o trecem prin sita pentru o scapa de bucatelele de napolitana ramasa si dam ciocolata (care este fina) la frigider pentru 1 ora.     Dupa ce crema s-a intarit o mixam pentru aproximativ 1 minut, (sa nu exageram), pana devine pufoasa. Punem ganach-ul intr-un pos si ornam cupcakes-urile, apoi le decoram cu bombonele colorate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi