Desert cupola Savoiardi cu piscoturi

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Iun 2021 | 709 vizualizari

 

Un desert delicios fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr ciocolata razuita
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 100 ml lapte + 1/2 lingurita de miere
  • 250 gr piscoturi
  • 100 gr ciocolata alba + 2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupola Savoiardi cu piscoturi:

Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut.

Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula.

Laptele il incalzim usor la microunde pentru 10-12 secunde, iar mierea o dizolvam in el.

Tapetam un bol incapator cu folie alimentara ( in lipsa acesteia, eu am folosit folie de aluminiu).

Trecem 3-4 secunde piscoturile prin laptele caldut si tapetam peretii bolului cu acestea. In mijloc punem toata crema de mascarpone si acoperim cu inca un strat de piscoturi. Dam desertul la rece  pentru 30-40 de minute.

Topim ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de lapte si o turnam deasupra cupolei. Mai dam cupola 10 minute la frigider si putem portiona. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupola Savoiardi cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure