Desert de iarna

de danakarin in Dulciuri, 9 Ian 2013 | 1098 vizualizari

 

L-am numit asa pentru ca iarna este de fapt sezonul citricelor la noi, chiar daca le gasim tot anul. Reteta o am de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava.

 

INGREDIENTE

  • Fructe de grapefruit
  • sau pomello
  • un paharel de 100 ml de lichior de portocale
  • un pahar de smantana pentru frisca
  • 100 g de migdale taiate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de iarna:

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana.

Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate.

Amestecam intr-un bol fructele cu sucul lor si lichiorul de portocale. Daca facem acest desert pentru copii putem fierbe sucul cu un pic de apa si zahar. Lasam sa se marineze la rece cam o ora, timp in care batem frisca si o indulcim dupa gust. Prajim migdalele intr-o tigaie antiadeziva, fara grasime, le lasam sa se raceasca. Punem fructele in cupe, ornam cu frisca si migdale. Gata! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

danakarin

danakarin 1

09.01.2013, 15:41

Ma bucur cava place! Multzumesc pentru aprecieri!

Teo

Teo 1

09.01.2013, 21:56

arata bine !

danakarin

danakarin 1

10.01.2013, 00:35




COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!