Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 3481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g prune uscate
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 5-6 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 600-700 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert din prune uscate cu sos caramel (de post):

Prunele uscate se spala si se pun la fiert.

Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se completeaza cu apa daca este necesar, cat sa iasa un sos subtire. Se mai pune si zahar daca este necesar.

Desertul din prune uscate cu sos caramel se mai fierbe 2-3 minute, apoi este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Mihai, 18 ani