Desert dulceata de afine

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 7 Aug 2017 | 4424 vizualizari

 

E sezonul fructelor de padure si trebuie sa profitam de ele pentru ca sunt atat de bune, iar dulceata merge grozav langa papanasi, sau pe o felie de pane cu unt, clatite, etc.
Pentru reteta de dulceata m-am inspirat de pe savoriurbane, dar nu am respectat cantitatea de zahar pentru ca nu ne place asa de dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1200 g afine
  • 700 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert dulceata de afine:

Se curata afinele de codite si frunzulite folosind manusi de menaj (chirurgicale) daca nu vrem sa ne patam pe maini. 

Se umple un lighean incapator cu apa iar afinele se pun intr-o strecuratoare care se scufunda in apa din lighean de 2-3 ori. Se repeta operatiunea de 2 ori apoi se lasa a se scurga bine afinele de apa.

Intr-o oala de inox cu fundul dublu se pune zaharul, apa si zeama de lamaie. Se pune pe foc iute si se amesteca continuu pana se dizolva tot zaharul si sa avem grija sa nu se caramelizeze. Se face proba cu picatura pe o farfurie. Daca aceasta ramane ferma, nu se imprastie inseamna ca siropul este bine legat.

Se adauga afinele si se amesteca cu grija sau se misca oala stanga dreapta pentru a se acoperi fructele cu sirop. Se lasa la foc iute pana incepe sa fiarba. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Dupa ce a inceput sa fiarba, se reduce focul si se mai lasa pana incepe sa se lege siropul. Se face proba picaturii pe o farfurie. In momentul in care picatura nu se mai imprastie, se stinge focul si se acopera oala cu un prosop de bucatarie bine umezit si stors si se lasa sa se raceasca complet.

Intre timp, se spala borcanele si capacele, se sterilizeaza si cand s-a racit dulceata, se umplu borcanele, se capacesc, apoi se depoziteaza in camara.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 4 borcanele de 280 g.

2

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de patlagele verzi