Desert eclere

de Gicuta in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 17126 vizualizari

 

Daca energia electrica se intrerupe vreo 4-5 ore si nu poti spala, aspira si calca, nu-ti ramane decat sa incingi cuptorul (pe gaz) si sa te apuci sa coci eclere. Asta mi s-a intamplat de dimineata :) Asa ca…azi v-am adus niste eclere tare bune (preparate manual, cu telul) :)

 

INGREDIENTE

  • Cojile de eclere :
  • 2 cani faina (cana de 250 ml)
  • 1 1/2 cana apa
  • o cana de ulei
  • 7 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de frisca:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 100 g ciocolata 50 % cacao
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Coji eclere: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos) si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade) pentru 25 minute, pana eclerele se rumenesc frumos. Se scoate apoi tava si se lasa la racit.

Crema:  Intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie, zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Umplutura frisca: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca. O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.

Decor: Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.

Asamblare: Taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.

 

TIPS-URI

1

 Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se vor lasa cojile de ecler.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Minieclere