Desert faguri

de Toamna07 in Prajituri, 23 Noi 2012 | 158078 vizualizari

 

Soacra mea are o forma de faguri fooooarte veche dar super buna, isi face treaba cu maiestrie. Am imprumutat-o si am facut pufosii astia umpluti cu crema de cacao si nuci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • un strop de sare
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • Crema:
  • 1 litru lapte rece
  • 100 g nuca macinata
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • esenta de rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert faguri:

Aluat: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit se adauga praful de copt si vanila. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei linguri. Coacem cate 1 minut pe ambele parti.


Crema: Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao,cu un tel, apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Se amesteca putin si se pune din nou pe foc amestecand tot timpul, pana se topeste tot untul. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca putin. Acum punem esenta de rom si nuca. Mixam bine.


Umplem cojile de faguri cu cate o lingurita de crema rece si lipim cu alta coaja.


Sunt foarte pufosi si aromati! Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.Vor fi moi chiar si dupa o saptamana.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

lauratm 1

03.01.2014, 11:08

dar nu mai am forma , a ruginit ! dar am vazut alt bucataras ca le face in aparatul de vafe ...

Pushaa 1

28.01.2014, 15:09

bune...abia astept sa fac si eu!

BMF 1

08.10.2017, 18:01

Da, din pacate aparatul nu se gaseste in comert. Crema pe care o folosesc la aceste fursecuri este de lamaie si este foarte racoroasa:
300 gr. rahat, 2 lamai, 100 gr. unt.

Rahatul se da prin masina de tocat
1lamaie se curata de coaja si impreuna cu cealalta ( cu coaja) se dau prin masina de tocat. Atentie la samburi. Apoi se amesteca incet cu untul care este lasat la temperatura camerei sa se inmoaie.

Pofta buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie