Desert faguri

de Toamna07 in Prajituri, 23 Noi 2012 | 111010 vizualizari

 

Soacra mea are o forma de faguri fooooarte veche dar super buna, isi face treaba cu maiestrie. Am imprumutat-o si am facut pufosii astia umpluti cu crema de cacao si nuci.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • un strop de sare
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • Crema:
  • 1 litru lapte rece
  • 100 g nuca macinata
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • esenta de rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert faguri:

Aluat: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit se adauga praful de copt si vanila. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei linguri. Coacem cate 1 minut pe ambele parti.


Crema: Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao,cu un tel, apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Se amesteca putin si se pune din nou pe foc amestecand tot timpul, pana se topeste tot untul. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca putin. Acum punem esenta de rom si nuca. Mixam bine.


Umplem cojile de faguri cu cate o lingurita de crema rece si lipim cu alta coaja.


Sunt foarte pufosi si aromati! Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.Vor fi moi chiar si dupa o saptamana.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Aurelia 07_07 1

12.12.2013, 14:11

lauratm 1

03.01.2014, 11:08

dar nu mai am forma , a ruginit ! dar am vazut alt bucataras ca le face in aparatul de vafe ...

Pushaa 1

28.01.2014, 15:09

bune...abia astept sa fac si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca