Cremsnit

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Feb 2015 | 9564 vizualizari

 

Ah..ce deliciu! Un aluat de foietaj splendid pentru care m-am inspirat de la Rita Oarga( Comori delicioase- multumeeeesc, e minunat), iar crema imi apartine...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

Aluat de casa:

  • 150 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri smantana grasa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar pudra

Pentru ungerea aluatului:

  • 100 gr faina
  • 60 gr untura (eu am pus unt, astfel ca am avut nevoie de inca 20 gr in plus)

Crema:

  • 5 galbenusuri si 5 oua intregi
  • 1,750 l lapte + 50 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 125 gr unt
  • vanilie( dupa gust)
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri amidon
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • zmeura pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Aluatul se prepara foarte usor:


Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru.


Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor.


Compozitia se intinde cu dosul lingurii pe foaia de aluat, avand grija sa ungem uniform peste tot.


Rulam aluatul sub forma de sul si il taiem in doua.


Fiecare bucata de aluat se intinde subtire si se aseaza pe foaia de copt...se coace la 200 de grade cateva minute pana se rumeneste. Este cea mai simpla reteta de aluat foietaj si este senzationala! Eu am copt aluatul in tava de cuptor. Vom obtine doua foi de foietaj.


Intre timp am preparat si crema:


Laptele si vanilia se infierbanta intr-un vas larg pe foc mic.


Ouale se mixeaza cu 50 ml lapte rece, cu zaharul, faina si amidonul, apoi se toarna totul peste laptele foarte fierbinte.


Se lasa pe foc 7 sau 10 minute pana se ingroasa bine, apoi se trage vasul de pe aragaz si se adauga untul bucatele. Omogenizam bine si punem crema la rece.


Asamblam cremsnitul si il pudram cu zahar vanilat.


Este ideal sa stea cateva ore bune la rece...asta daca rezistati! :))))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Adele 1

26.03.2015, 14:52

Superb ,o bunatate de prajitura

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:03

Gicuta69 1

06.07.2015, 15:02

Ce buna praji... la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu blat de albusuri