Cremsnit

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Feb 2015 | 9375 vizualizari

 

Ah..ce deliciu! Un aluat de foietaj splendid pentru care m-am inspirat de la Rita Oarga( Comori delicioase- multumeeeesc, e minunat), iar crema imi apartine...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

Aluat de casa:

  • 150 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri smantana grasa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar pudra

Pentru ungerea aluatului:

  • 100 gr faina
  • 60 gr untura (eu am pus unt, astfel ca am avut nevoie de inca 20 gr in plus)

Crema:

  • 5 galbenusuri si 5 oua intregi
  • 1,750 l lapte + 50 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 125 gr unt
  • vanilie( dupa gust)
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri amidon
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • zmeura pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Aluatul se prepara foarte usor:


Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru.


Faina si untul moale se amesteca bine, eventual se incalzesc putin pentru a se inmuia usor.


Compozitia se intinde cu dosul lingurii pe foaia de aluat, avand grija sa ungem uniform peste tot.


Rulam aluatul sub forma de sul si il taiem in doua.


Fiecare bucata de aluat se intinde subtire si se aseaza pe foaia de copt...se coace la 200 de grade cateva minute pana se rumeneste. Este cea mai simpla reteta de aluat foietaj si este senzationala! Eu am copt aluatul in tava de cuptor. Vom obtine doua foi de foietaj.


Intre timp am preparat si crema:


Laptele si vanilia se infierbanta intr-un vas larg pe foc mic.


Ouale se mixeaza cu 50 ml lapte rece, cu zaharul, faina si amidonul, apoi se toarna totul peste laptele foarte fierbinte.


Se lasa pe foc 7 sau 10 minute pana se ingroasa bine, apoi se trage vasul de pe aragaz si se adauga untul bucatele. Omogenizam bine si punem crema la rece.


Asamblam cremsnitul si il pudram cu zahar vanilat.


Este ideal sa stea cateva ore bune la rece...asta daca rezistati! :))))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (40)

Adele 1

26.03.2015, 14:52

Superb ,o bunatate de prajitura

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:03

Gicuta69 1

06.07.2015, 15:02

Ce buna praji... la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!