Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza

de Panacris in Dulciuri, 25 Oct 2015 | 568 vizualizari

 

Inițial am plecat de la rețeta lui Laura Sava, apoi am adus adăugiri ;) Vă asigur că au ieșit tare bune și aromate ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de dovleac copt 200 g,
  • Nuci/Alune de pădure 100 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Zahăr vanilinat burbon de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Făină albă de grâu 120 g,
  • Scorțișoară prudră ½ linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ linguriță,
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Cuișoare pudră ½ linguriță,
  • Praf de copt cu șofran 2 linguri,
  • Amoniac ½ plic,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Ou 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • Sana 300 ml,
  • Pentru decorare:
  • Dulceață din dovleac 3-4 linguri,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 100 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza:

Dovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit, ca să se obtină un piure fin.


Între timp se prăjesc alunele de pădure, decojite, într-o tigaie fără grăsime la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu, ca să nu se ardă ;) Se folosește metoda bucătarilor chinezi de a scutura tigaia, dar dacă nu aveți dexteritatea suficientă sau putere, amestecați cu o lingură de lemn. După ce s-au prăjit se lasă la răcit, cca. 10 minute, apoi se mărunțesc.


Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: zahărul tos și cel vanilinat, mirodeniile, praful de copt, amoniacul, făina, alunele mărunțite și piureul din dovleac copt.


Separat se amestecă energic oul, uleiul și sana. Compoziția rezultată se adaugă peste compoziția semi-uscată, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.


Aluatul rezultat se toarnă în form de brioșe, tapetate cu unt și făină, sau mai ușor cu hârtii special pentru copt brioșe. Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 200 grade. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se prepară crema de brânză, simplă și gustoasă: brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră, până se obține o cremă dulce omogenă.


După ce s-au răcit brioșele, se scobesc cu un aparat special, sau cu nare grijă cu o linguriță, în locașul rămas se pune o linguriță sau două de dulceață din dovleac, rețeta aici: , apoi se acopră cu cremă din brânză și se presară pudră de cacao ;) Data viitoare voi veni cu o glazură de cacao;) Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

data viitoare, voi pune un topping de ciocolată ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

26.10.2015, 09:00

hmmm , ce buna ar fi una langa cafeluta mea

Panacris 1

26.10.2015, 18:41

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

27.10.2015, 13:00

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dovleac, merisoare si crema de branza