Pandispan cu nuca si mere

de Oana in Prajituri, 25 Iul 2009 | 23870 vizualizari

 

Prajitura este foarte rafinata si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 60 g nuca macinata
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 plim zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
        Umplutura:
  • 5-6 mere (eu am pus 3 mere si 2 nectarine)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 15 jumatati de miez de nuca
        Pentru ornat:
  • 2-3 linguri dulceata de caise
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu nuca si mere:

Mai intai pregatim mere. Se spala, se curata, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si apoi se cresteaza pe partile rotunjite. La fel se procedeaza si cu nectarinele sau piersicile, in caz ca vreti sa le combinati. Se aseaza pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie.


Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si se bat cu mixerul pana cand se obtine o crema deschisa la culoare, aproape alba si foarte pufoasa.


Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt si se toarna in ploaie peste crema de oua, amestecand incet cu o lingura de lemn.


Se pregateste o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 24 cm, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul, la foc mediu spre mic.


Se toarna pandispanul in forma si se niveleaza cu lingura, apoi se aseaza deasupra merele (alternand cu nectarine) cu partea scobita in jos. Jumatatile de nuca se infig in spatiile dintre mere.


Se pune forma in cuptor, cam 20 de minute, pana se rumeneste putin deasupra. Se verifica cu scobitoarea.


Intre timp se amesteca dulceata de caise cu scortisoara si se unge prajitura fierbinte, cu ajutorul unei pensule. Se lasa la racit in forma si apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Dulceata se poate amesteca cu 1 lingura de lichior de caise, pentru aroma deosebita.

2

Aroma de nuca iese mai bine in evidenta daca rumeniti inainte nucile in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei.

3

Nucile se pot inlocui cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu nuca si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Valclaudia 1

07.12.2013, 22:53

grozav arata!

Larisel 1

07.12.2013, 23:49

rena 1

08.12.2013, 01:22

perfect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort șah

la 04:46

Ciuperci in stil asiatic

de Ksenya 4

ieri la 17:30

Muschi de vita impletit la cuptor

de Lau 9

ieri la 13:37

Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume

ieri la 10:05

Peste umplut cu spanac

de Lau 9

ieri la 09:05

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si alune