Pandispan cu nuca si mere

de Oana in Prajituri, 25 Iul 2009 | 20363 vizualizari

 

Prajitura este foarte rafinata si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 60 g nuca macinata
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 plim zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
        Umplutura:
  • 5-6 mere (eu am pus 3 mere si 2 nectarine)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 15 jumatati de miez de nuca
        Pentru ornat:
  • 2-3 linguri dulceata de caise
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu nuca si mere:

Mai intai pregatim mere. Se spala, se curata, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si apoi se cresteaza pe partile rotunjite. La fel se procedeaza si cu nectarinele sau piersicile, in caz ca vreti sa le combinati. Se aseaza pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie.

Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si se bat cu mixerul pana cand se obtine o crema deschisa la culoare, aproape alba si foarte pufoasa.

Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt si se toarna in ploaie peste crema de oua, amestecand incet cu o lingura de lemn.

Se pregateste o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 24 cm, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul, la foc mediu spre mic.

Se toarna pandispanul in forma si se niveleaza cu lingura, apoi se aseaza deasupra merele (alternand cu nectarine) cu partea scobita in jos. Jumatatile de nuca se infig in spatiile dintre mere.

Se pune forma in cuptor, cam 20 de minute, pana se rumeneste putin deasupra. Se verifica cu scobitoarea.

Intre timp se amesteca dulceata de caise cu scortisoara si se unge prajitura fierbinte, cu ajutorul unei pensule. Se lasa la racit in forma si apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Dulceata se poate amesteca cu 1 lingura de lichior de caise, pentru aroma deosebita.

2

Aroma de nuca iese mai bine in evidenta daca rumeniti inainte nucile in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei.

3

Nucile se pot inlocui cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu nuca si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Valclaudia 1

07.12.2013, 22:53

grozav arata!

Larisel 1

07.12.2013, 23:49

rena 1

08.12.2013, 01:22

perfect

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!