Pandispan cu nuca si mere

de Oana in Prajituri, 25 Iul 2009 | 20228 vizualizari

 

Prajitura este foarte rafinata si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 60 g nuca macinata
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 plim zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
        Umplutura:
  • 5-6 mere (eu am pus 3 mere si 2 nectarine)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 15 jumatati de miez de nuca
        Pentru ornat:
  • 2-3 linguri dulceata de caise
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu nuca si mere:

Mai intai pregatim mere. Se spala, se curata, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si apoi se cresteaza pe partile rotunjite. La fel se procedeaza si cu nectarinele sau piersicile, in caz ca vreti sa le combinati. Se aseaza pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie.

Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si se bat cu mixerul pana cand se obtine o crema deschisa la culoare, aproape alba si foarte pufoasa.

Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt si se toarna in ploaie peste crema de oua, amestecand incet cu o lingura de lemn.

Se pregateste o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 24 cm, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul, la foc mediu spre mic.

Se toarna pandispanul in forma si se niveleaza cu lingura, apoi se aseaza deasupra merele (alternand cu nectarine) cu partea scobita in jos. Jumatatile de nuca se infig in spatiile dintre mere.

Se pune forma in cuptor, cam 20 de minute, pana se rumeneste putin deasupra. Se verifica cu scobitoarea.

Intre timp se amesteca dulceata de caise cu scortisoara si se unge prajitura fierbinte, cu ajutorul unei pensule. Se lasa la racit in forma si apoi se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Dulceata se poate amesteca cu 1 lingura de lichior de caise, pentru aroma deosebita.

2

Aroma de nuca iese mai bine in evidenta daca rumeniti inainte nucile in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei.

3

Nucile se pot inlocui cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu nuca si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu nuca si mere-0
Pandispan cu nuca si mere-1
Pandispan cu nuca si mere-2
Pandispan cu nuca si mere-3
Pandispan cu nuca si mere-4
Pandispan cu nuca si mere-5
Pandispan cu nuca si mere-6
Pandispan cu nuca si mere-7
Pandispan cu nuca si mere-8
Pandispan cu nuca si mere-9

COMENTARII (10)

Valclaudia

Valclaudia 1

07.12.2013, 22:53

grozav arata!

Larisel

Larisel 1

07.12.2013, 23:49

rena

rena 1

08.12.2013, 01:22

perfect

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!