Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2018 | 2454 vizualizari

 

Pastizzu est un desert din Corsica.
Un dulce simplu pregatit de obicei duminica, considerat ca un desert sarac datorita ingredientelor simple folosite : paine uscata sau gris, oua, lapte si zahar.
Poate fi aromatizat cu lamaie (la Bastia) sau cu vanilie.
Impreuna cu Fiadone- Prajitura corsicana cu brânza Brocciu, este unul din deserturile cele mai consumate in Corsica.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/flan-sau-budinca-din-corsica-pastizzu.html

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte de calitate- bio
  • 10 bucatele de zahar + 6 bucatele de zahar pentru caramel
  • 3 linguri de gris
  • coaja de la 1/2 de lamaie bio
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu:

Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar.

Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in continuu ca sa nu se prinda de fund.

Varsati intr-un bol si lasati sa se raceasca complet.

Preparati caramelul- puneti la topit intr-o tigaie sau chiar in tava in care veti coace flanul, 6 bucatele de zahar cu 2 linguri de apa.

Lasati zaharul sa se topeasca si sa obtina o culoare frumoasa de caramel. Imbracati peretii si fundul vasului de copt cu acest caramel si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Adaugati treptat ouale in compozitia cu lapte racita, amestecati bine si varsati totul peste caramelul racit.

Puneti apa fierbinte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava cu flan in vas.

Coaceti 50 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca complet si dati la rece, timp de 4-5 h minimum. Scoateti din forma dupa acest timp.

Decorati si serviti rece.

Iata un desert racoritor si foarte bun. Toate retele mele de flan aici.

TIPS-URI

1

Surveiati coacerea caci timpul este in functie de fiecare cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan