Desert foi cu miere de albine

de Gina_Cristina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 41774 vizualizari

 

O prajitura buna cu foi moi care se topesc in gura in timp ce le savurezi!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita amoniac
  • 3 linguri miere de abine
  • o cana zahar
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 400 gr dulceata
  • 500 ml lapte
  • o margarina
  • 200 gr  gris
  • 150-200 g zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere de albine:

Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia pe dosul tavii. Foile se coc la foc potrivit cam 10-15 minute. Se coc astfel 4 foi.

Pana se raceste facem grisul: se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si il lasam sa fiarba. Trebuie sa fie mai consistent, mai tare.

Se pune margarina intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste, sa nu fie calda, dupa care se mixeaza si se adauga zahar pudra pana se intareste, apoi se adauga cate putin din gris.

Dupa ce s-au racit si foile asamblam prajitura: prima foaie, jumatate din compozitia de gris, a doua foaie peste care punem gem, apoi a treia foaie si compozitia de gris ramasa, iar la final ultima foaie peste care se presara zahar pudra.

Se pune prajitura la rece 10-12 ore sau peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere