Desert foi cu miere de albine

de Gina_Cristina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 27246 vizualizari

 

O prajitura buna cu foi moi care se topesc in gura in timp ce le savurezi!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita amoniac
  • 3 linguri miere de abine
  • o cana zahar
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 400 gr dulceata
  • 500 ml lapte
  • o margarina
  • 200 gr  gris
  • 150-200 g zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere de albine:

Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia pe dosul tavii. Foile se coc la foc potrivit cam 10-15 minute. Se coc astfel 4 foi.


Pana se raceste facem grisul: se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si il lasam sa fiarba. Trebuie sa fie mai consistent, mai tare.


Se pune margarina intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste, sa nu fie calda, dupa care se mixeaza si se adauga zahar pudra pana se intareste, apoi se adauga cate putin din gris.


Dupa ce s-au racit si foile asamblam prajitura: prima foaie, jumatate din compozitia de gris, a doua foaie peste care punem gem, apoi a treia foaie si compozitia de gris ramasa, iar la final ultima foaie peste care se presara zahar pudra.


Se pune prajitura la rece 10-12 ore sau peste noapte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

11.03.2012, 16:37

Super! La favorite cu ea!!!

Gina_Cristina 1

18.03.2012, 18:05

multumesc frumos

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:22

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi