Desert foi cu miere de albine

de Gina_Cristina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 26746 vizualizari

 

O prajitura buna cu foi moi care se topesc in gura in timp ce le savurezi!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita amoniac
  • 3 linguri miere de abine
  • o cana zahar
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 400 gr dulceata
  • 500 ml lapte
  • o margarina
  • 200 gr  gris
  • 150-200 g zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu miere de albine:

Se pun laptele, uleiul, mierea, zaharul, praful de copt si amoniacul intr-o cratita la foc mic si se lasa pana isi schimba culoarea, iar amestecul devine maroniu. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit compozitia pentru foi adaugam faina atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa putem intinde foaia pe dosul tavii. Foile se coc la foc potrivit cam 10-15 minute. Se coc astfel 4 foi.


Pana se raceste facem grisul: se pune laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si il lasam sa fiarba. Trebuie sa fie mai consistent, mai tare.


Se pune margarina intr-o cratita si se lasa la foc mic pana se topeste, sa nu fie calda, dupa care se mixeaza si se adauga zahar pudra pana se intareste, apoi se adauga cate putin din gris.


Dupa ce s-au racit si foile asamblam prajitura: prima foaie, jumatate din compozitia de gris, a doua foaie peste care punem gem, apoi a treia foaie si compozitia de gris ramasa, iar la final ultima foaie peste care se presara zahar pudra.


Se pune prajitura la rece 10-12 ore sau peste noapte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

11.03.2012, 16:37

Super! La favorite cu ea!!!

Gina_Cristina 1

18.03.2012, 18:05

multumesc frumos

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:22

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de zahar ars