Desert foietaj cu branza dulce

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 1627 vizualizari

 

Foietaj cu branza dulce, stafide, coaja de portocala si de lamaie. Imi plac mult pentru ca le pot lua la pachet, sunt gustoase, satioase si nu foarte dulci.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
  • 500 g branza dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • stafide
  • coaja de portocala la borcan
  • coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu branza dulce:


Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.


Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.


Se desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan si coaja de lamaie. Cealalta jumatate se cresteaza, apoi se impaturesc. Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul branzei, ca sa se lipeasca.


Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc. Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti umple generos cu branza, intrucat se umfla destul.


Se pregateste la fel si celalalt aluat.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/foietaj-cu-branza.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

08.05.2017, 10:45

Multumesc, Georgiana!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:59

Vreau si eu!

Ancutsa 1

09.05.2017, 23:05

Rocsi, cu mare drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit