Desert foietaj cu branza dulce

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 9742 vizualizari

 

Foietaj cu branza dulce, stafide, coaja de portocala si de lamaie. Imi plac mult pentru ca le pot lua la pachet, sunt gustoase, satioase si nu foarte dulci.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
  • 500 g branza dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • stafide
  • coaja de portocala la borcan
  • coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu branza dulce:

 

Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.

 Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.

 Se desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan si coaja de lamaie. Cealalta jumatate se cresteaza, apoi se impaturesc. Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul branzei, ca sa se lipeasca.

 Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc. Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti umple generos cu branza, intrucat se umfla destul.

 Se pregateste la fel si celalalt aluat.

Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/foietaj-cu-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Dobos