Desert foietaj cu branza dulce

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 762 vizualizari

 

Foietaj cu branza dulce, stafide, coaja de portocala si de lamaie. Imi plac mult pentru ca le pot lua la pachet, sunt gustoase, satioase si nu foarte dulci.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
  • 500 g branza dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • stafide
  • coaja de portocala la borcan
  • coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu branza dulce:


Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.


Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.


Se desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan si coaja de lamaie. Cealalta jumatate se cresteaza, apoi se impaturesc. Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul branzei, ca sa se lipeasca.


Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc. Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti umple generos cu branza, intrucat se umfla destul.


Se pregateste la fel si celalalt aluat.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/foietaj-cu-branza.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

08.05.2017, 10:45

Multumesc, Georgiana!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:59

Vreau si eu!

Ancutsa 1

09.05.2017, 23:05

Rocsi, cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si stafide