Napolitane cu ciocolata de casa

de dariadeea in Dulciuri, 18 Iul 2013 | 2422 vizualizari

 

INGREDIENTE

3 foi de napolitane pentru ciocolata neagra:

  • 300 g zahar
  • 125 ml apa
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 300 g lapte praf
  • o fiola esenta rom

pentru ciocolata alba:

  • 350 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 ml apa
  • 300 g lapte praf
  • 0 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu ciocolata de casa:

Pentru ciocolata neagra se pun pe foc apa si zaharul si se lasa la fiert pana se obtine un sirop gros ,dar nu ca mierea.Se pune cacaua ,se mai lasa sa fiarba un minut,apoi se ia de pe foc.Se adauga untul ,esenta de rom, se amesteca pana se incorporeaza untul.Apoi se adauga laptele praf lingura cu lingura .Se amesteca bine.Pe o foaie de napolitana se intinde ciocolata,se niveleaza cu un cutit inmuiat in apa rece apoi se acopera cu o alta foaie , se apasa usor si se lasa deoparte.


Pentru ciocolata alba se pune la fiert apa si zaharul.Cand se obtine un sirop gros se adauga untul ,esenta de vanilie se mai lasa un pic dupa care se ia de pe foc.Se adauga laptele praf si se amesteca bine.


Se toarna crema alba peste cea de-a doua foaie de napolitana,se niveleaza apoi se pune deasupra cea de-a treia foaie de napolitana,se apasa usor si se da la rece de pe o zi pe alta.Se portioneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.07.2013, 11:47

Mmmm ce-mi placeeee

dariadeea 1

18.07.2013, 15:33

multumesc tuturor

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure