Desert fursecuri ciupercute

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Sep 2018 | 5513 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fursecuri

  • 200 g unt/margarina
  • 6 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • sare

Pentru umplut

  • gem de prune
  • nuci/alune macinate
  • o lingurita esenta rom
  • Pentru sirop
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • o lingura ulei
  • o lingurita esenta rom

In plus

  • Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri ciupercute:

Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa.

Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.

Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.

Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.

Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.

Procedati la fel cu tot aluatul.

Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.

Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.

Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.

Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.

Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

oanapl 1

16.09.2018, 23:28

Ce pofta mi-ai facut! Mananc toata farfuria pe loc!

gaby_duceag 1

25.09.2018, 08:30

oana, da' fursecurile ni le lasi noua, da? )

Miha 1

26.09.2018, 13:20

Du-ti, tuuu...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri ciupercute