Desert fursecuri ciupercute

de gaby_duceag in Dulciuri, 12 Sep 2018 | 876 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru fursecuri

  • 200 g unt/margarina
  • 6 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • sare

Pentru umplut

  • gem de prune
  • nuci/alune macinate
  • o lingurita esenta rom
  • Pentru sirop
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • o lingura ulei
  • o lingurita esenta rom

In plus

  • Nuci/alune macinate pentru tavalit fursecurile
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri ciupercute:

Mixati untul/margarina impreuna cu zaharul pana devine spumos/spumoasa.


Adaugati treptat faina mixand la inceput, iar cand devine mai gros aluatul framantati cu mana. Adaugati faina doar daca nu puteti modela sul.


Luati din aluat cate-o bucatica marisoara pe care-o modelati sul, de grosimea unui deget, apoi o taiati bucatele egale, de aproximativ 5 cm.


Asezati sulurile intr-o tava subtire si le aplatizati apasand usor peste fiecare cu furculita.


Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 180 grade si coaceti fursecurile pentru aprox 8-10 minute.


Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa. Daca nu au prins, le mai lasati 2-3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.


Procedati la fel cu tot aluatul.


Amestecati intr-un bol gem de prune cu alune/nuci macinate, pana obtineti un amestec grosut, bun de umplut. Adaugati esenta.


Potriviti fursecurile 2 cate 2 si le lipiti cu cate o lingurita de umplutura intre ele.


Pregatiti siropul punand la foc mic ingredientele, intr-o craticioara.


Fierbeti cam 2 minute si jumatate, la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.


Raciti usor si treceti fursecurile pe jumatate prin sirop, apoi le tavaliti prin nuca/alune macinate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri ciupercute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

oanapl 1

16.09.2018, 23:28

Ce pofta mi-ai facut! Mananc toata farfuria pe loc!

gaby_duceag 1

25.09.2018, 08:30

oana, da' fursecurile ni le lasi noua, da? )

Miha 1

26.09.2018, 13:20

Du-ti, tuuu...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine