Galuste cu prune

de izulika in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 2691 vizualizari

 

by MotanLaOale

 

INGREDIENTE

  • 350 g cartofi
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • 50 ml ulei
  • 60 g zahar ( cu scortisoara si vanilat)
  • 1 ou
  • 12-13 prune (depinde marimea lor)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare, dupa ce au fiert se scot din apa si se curata de coaja, se adauga 20 ml ulei putina sare, apoi se zdrobesc ca pentru piure.


Se ia din compozitie cu o lingura apoi se pune putina faina in palma si se intinde pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, apoi se ia cate o pruna se pune in mijloc si se formeaza galusca. Procedam asa pana terminam toata compozitia .


Dupa ce s-au racit se adauga oul si faina apoi se amesteca bine pentru a se incorpora faina si oul.


Intr-o oala se pune apa cu un praf de sare la fiert, cand da in clocot se adauga cate 6-7 galuste. Se lasa sa fiarba pana ies la suprafata. Se scot cu paleta si se da prin pesmetul amestecat cu zaharul vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

izulika 1

08.01.2013, 16:14

Da, am încercat sa modific insa n.am reușit reteta se poate modifica intr-o perioada de 3 zile de la data postarii o sa iau legătura cu bucataras, multumesc

diaconta 1

08.01.2013, 16:29

Izulika,vorbeste cu Gaby sau cu Miha sa modifice

Bya Ralu 1

30.01.2013, 15:23

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (reteta video)