Galuste cu prune

de izulika in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 2810 vizualizari

 

by MotanLaOale

 

INGREDIENTE

  • 350 g cartofi
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • 50 ml ulei
  • 60 g zahar ( cu scortisoara si vanilat)
  • 1 ou
  • 12-13 prune (depinde marimea lor)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare, dupa ce au fiert se scot din apa si se curata de coaja, se adauga 20 ml ulei putina sare, apoi se zdrobesc ca pentru piure.


Se ia din compozitie cu o lingura apoi se pune putina faina in palma si se intinde pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, apoi se ia cate o pruna se pune in mijloc si se formeaza galusca. Procedam asa pana terminam toata compozitia .


Dupa ce s-au racit se adauga oul si faina apoi se amesteca bine pentru a se incorpora faina si oul.


Intr-o oala se pune apa cu un praf de sare la fiert, cand da in clocot se adauga cate 6-7 galuste. Se lasa sa fiarba pana ies la suprafata. Se scot cu paleta si se da prin pesmetul amestecat cu zaharul vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

izulika 1

08.01.2013, 16:14

Da, am încercat sa modific insa n.am reușit reteta se poate modifica intr-o perioada de 3 zile de la data postarii o sa iau legătura cu bucataras, multumesc

diaconta 1

08.01.2013, 16:29

Izulika,vorbeste cu Gaby sau cu Miha sa modifice

Bya Ralu 1

30.01.2013, 15:23

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune