Desert fursecuri de Paste

de Ancutsa in Dulciuri, 18 Apr 2020 | 3035 vizualizari

 

Am pregătit aceste fursecuri cu vanilie și lămâie, în formă de ouă, iepurași, miei, flori și rățuște și le-am decorat pentru Paște. Preferatele mele la decorat au fost oușoarele, pe care am vrut să le glazurez astfel încât să semene cu niște mici tablouri, mieii i-am făcut totuși albi, iar rățuștele au mai primit și câteva pene colorate. Iepurașii au ieșit de ciocolată. Sper să vă placă.
„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 130 unt/margarină,
  • 2 ouă,
  • 3 lg (90 g) miere,
  • Un praf de sare,
  • 1/2 linguriță esență de vanilie,
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie,
  • 240 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată albă,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră orange,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră verde,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră lila,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră albastru,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră galben,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră roșu
  • 2 lingurițe apă fierbinte/ colorant (în total 12 lingurițe),
  • Ornamente de zahăr (fire și perluțe) Dr. Oetker,
  • Semințe de mac pentru ochi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri de Paste:

 

Aluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.

Se taie aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele, sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.

Se transferă fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aprox 15 min, având grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.

 

Glazura: se topește ciocolata albă pe baie de abur.

În boluri mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând bine, pentru a se face lichidă la loc. Este mai ușor de ornat cât este caldă, lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să lucrați repede.

Se procedează la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru fursecurile-miei.

Pentru fursecurile miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.

 

Poftă Bună și Paște Fericit!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/fursecuri-de-paste.html

TIPS-URI

1

Dacă vreți să obțineți nuanțe, folosiți mai mult colorant într-un bol, mai puțin în altul, în funcție de ce nuanțe doriți. Eu, de exemplu, am folosit o jumătate de linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un lila delicat, iar în alt bol o linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un mov mai închis. La lista de ingrediente am specificat strict cele necesare, acum fiecare variază culorile după plac, bineînțeles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de Paste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac