Desert galatopita

de anca_rm in Prajituri, 6 Ian 2015 | 37834 vizualizari

 

Galatopita este o reteta greceasca foarte gustoasa si denumirea ei inseamna placinta cu lapte. Seamana foarte bine cu grisul cu lapte doar ca este coapta si se poate servi cu dulceata de fructe, toping de fructe, miere de albine sau de ce nu, cu sos de ciocolata sau caramel.

 

INGREDIENTE

  • 1200 ml lapte
  • 150 gr gris fin
  • 120 gr unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • scotisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galatopita:

Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase.


Cand avem o compozitie mai groasa (ca si o smantana proaspata) oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca. Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare si scortisoara.


Tava in care urmeaza sa coacem placinta o ungem bine cu unt si turnam in ea compozitia.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.


Oprim focul cand placinta este maronie deasupra si mai lasam in cuptor pentru 15 minute. Se serveste la temperatuta camerei cu topping de fructe.



 

TIPS-URI

1

Se poate folosi, optional, coaja razuita de lamaie sau portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galatopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.01.2015, 02:51

Super -buna !!!

marcela1979 1

08.01.2015, 01:59

mirela0911 1

08.01.2015, 13:48

Buna, trebuie incercata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele din gris cu nuca de cocos