Desert gogosele in forma de rozete si stelute

de Adi in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 4541 vizualizari

 

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua medii
  • 75 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele in forma de rozete si stelute:

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.

Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.

Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.

Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.

Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.

Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.

Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.

Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.

Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.

Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.

TIPS-URI

1

Daca aluatul nu cade de pe forme (se mai intampla, mai ales la primele gogosele), ne ajutam de varful unui cutit cu care impingem usor aluatul in uleiul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele in forma de rozete si stelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dulciuri cu Georgiana 1

08.05.2017, 09:19

Ce frumusele!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:00

Cat de faine au iesti! De bune nu mai zic!

kytz 1

08.05.2017, 23:13

Foarte frumoase, aromate și bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta