Desert gogosele in forma de rozete si stelute

de Adi in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 754 vizualizari

 

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua medii
  • 75 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele in forma de rozete si stelute:

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.


Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.


Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.


Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.


Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.


Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.


Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.


Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.


Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.


Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul nu cade de pe forme (se mai intampla, mai ales la primele gogosele), ne ajutam de varful unui cutit cu care impingem usor aluatul in uleiul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele in forma de rozete si stelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

GeorgiG 1

08.05.2017, 09:19

Ce frumusele!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:00

Cat de faine au iesti! De bune nu mai zic!

kytz 1

08.05.2017, 23:13

Foarte frumoase, aromate și bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Mokka,,