Desert gogosi

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 13 Noi 2018 | 4249 vizualizari

 

Un desert adorat de toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml lapte cald
  • 50 gr de zahar
  • 50 gr de unt topit
  • 1 pliculet de drojdie
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1 zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

       Pentru inceput facem maiaua (lapte, zahar, drojdie). Peste maia adaugam restul ingredientelor. Framantam bine aluatul, aluatul trebuie sa fie mai lipicios. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

        Cand aluatul a crescut rupem cu mana bucati potrivite pe care le modelam sub forma de bile si le asezam pe masa unsa cu ulei. Le sasam sa mai creasca 10 minute fara sa le acoperim. Se prajesc in ulei la foc potrivit pe o parte si pe cealalta. Le pudram cu zahar pudra.

        Se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In aluat nu se pune mult zahar pentru ca creste mai greu

2

In loc de unt puteti folosi ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

15.11.2018, 21:10

Cat de minunate!

dantes 1

17.11.2018, 12:44

Bune!

mirela0911 1

10.12.2018, 13:14

Ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu fructe de padure