Desert gogosi a la Carmen

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Mai 2019 | 468 vizualizari

 

Unii dintre voi bucatarasi stiti cine-i Carmen si ati mancat din gogosile ei, asa ca m-am hotarat sa-i scriu reteta. Contributia mea a fost fotografiatul si prajitul gogosilor. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina Baneasa
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca 900 ml apa calda ( lapte) cu plus sau minus ne dam seama cand framantam
  • coaja de la o lamaie mare
  • 3 linguri cu zahar pline
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi a la Carmen:

Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa punem din apa calduta peste drojdie si faina si sa amestecam, putin cate putin pana omogenizam toata faiana. In cazul in care apa a fost mai multa adaugam faina sau daca e prea putina mai adaugam apa, dupa caz. Framantam putin apoi adaugam si uleiul si-l incorporam in aluat, apoi incepem sa trantaim aluatul cca 30 min, adica sa-l batem pana face basicute. Dupa ce l-am batut bine se unge cu ulei castronul, se asaza aluatul si se acopera, se lasa la crescut la loc caldut, cca 1 si 1/2 ore. Apoi se ia cate o bucata din aluat se intinde pe masa de lucru si se formeaza gogosile, care rotunde, gaurite, impletite, stil scoveaga sau cum va trece prin cap. Se pune la incins uleiul si apoi se pun la prajit, se scot pe un servet absorbant, se pudreaza cu zahar sau se pot manca cu dulceata, ideea este ca sunt delicioase si dispar repede din farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Carmen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

14.05.2019, 19:33

Interesant! Mie sigur nu mi-ar iesi daca as pune atata apa )))) Eu folosesc de ceva vreme doar faina de tara, dar cine stie cum e si cu asta!

Mitinita 1

14.05.2019, 22:34

Vai ce pofta mi-ai facut! Salutari de la mine si de la fete de abia asteptam sa venim la gogosi

Mitinita 1

14.05.2019, 22:35

Steph le-a recunoscut din prima

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)