Clatite cu caramel, nuca si banane

de Oana in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 6183 vizualizari

 

O combinatie de vis, extraordinar de bune, te lingi pe degete!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 800 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat stins in cateva picaturi de lamaie
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 3-4 banane
  • 300 g nuca
  • sos caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu caramel, nuca si banane:

Se pregateste compuzitia pentru clatite, se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pune faina pana ajunge la consistenta unei smantani. Se coc clatitele intr-o tigaie teflonata si se pastreaza la cald.

Nuca se rumeneste foarte putin in cuptor, se curata, apoi se macina mai mare. Bananele se taie rondele subtiri.

Se unge fiecare clatita cu sos caramel din belsug, cam 2 linguri la clatita, apoi se presara nuca, cam o lingura cu varf pe fiecare clatita, se aseaza apoi felii de banana pe jumatate din clatita (jumatate de banana la o clatita). Se impatureste in patru si se orneaza cu felii de banana, sos caramel si zahar caramel-vanilie din rasnita. O minunatie!

Mie mi-au iesit cam 15 clatite :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu caramel, nuca si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

elena1988 1

08.03.2011, 10:59

Biby33 1

30.05.2011, 18:49

mie mi-au iesit 11 clatite!chiar acum savurez una! sunt grozave!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V