Desert gogosi a la Carmen

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Mai 2019 | 16060 vizualizari

 

Unii dintre voi bucatarasi stiti cine-i Carmen si ati mancat din gogosile ei, asa ca m-am hotarat sa-i scriu reteta. Contributia mea a fost fotografiatul si prajitul gogosilor. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina Baneasa
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca 900 ml apa calda ( lapte) cu plus sau minus ne dam seama cand framantam
  • coaja de la o lamaie mare
  • 3 linguri cu zahar pline
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi a la Carmen:

Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa punem din apa calduta peste drojdie si faina si sa amestecam, putin cate putin pana omogenizam toata faiana. In cazul in care apa a fost mai multa adaugam faina sau daca e prea putina mai adaugam apa, dupa caz. Framantam putin apoi adaugam si uleiul si-l incorporam in aluat, apoi incepem sa trantaim aluatul cca 30 min, adica sa-l batem pana face basicute. Dupa ce l-am batut bine se unge cu ulei castronul, se asaza aluatul si se acopera, se lasa la crescut la loc caldut, cca 1 si 1/2 ore. Apoi se ia cate o bucata din aluat se intinde pe masa de lucru si se formeaza gogosile, care rotunde, gaurite, impletite, stil scoveaga sau cum va trece prin cap. Se pune la incins uleiul si apoi se pun la prajit, se scot pe un servet absorbant, se pudreaza cu zahar sau se pot manca cu dulceata, ideea este ca sunt delicioase si dispar repede din farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi a la Carmen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Mitinita 1

14.05.2019, 22:34

Vai ce pofta mi-ai facut! Salutari de la mine si de la fete de abia asteptam sa venim la gogosi

Mitinita 1

14.05.2019, 22:35

Steph le-a recunoscut din prima

Diana2000 1

02.02.2022, 00:37

Dintr-un kilogram de faina si aproape un litru de apa nu o sa iasa niciodata un aluat ca cel din imagine. Nici macar clatite nu s-ar putea face. Cereti inca o data reteta de la dna Carmen, in mod sigur ati gresit la transcriere. Succes!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si gutui