Atat de bune...de fragede....serviti si voi!
Au crescut atat de mult la prajit incat am crezut ca explodeaza ...:))
Le-am servit simple, pudrate cu zahar si cu gem din fructe de soc.
Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.
Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de cald in casa).
Pe masa infainata intindeti o bucata din aluat, de 1 cm grosime si apoi decupati-l cu forma dorita. Eu l-am decupat cu un pahar rotund maaaare. Apucati-va de prajit pancovele doar cand le-ati terminat pe toate de decupat, ca ele sa mai apuce sa creasca putin pe masa. Prajiti-le intr-o tigaie adanca, cu mult ulei incins, incepand cu primele bucati decupate.
Intoarceti-le pe cealalata parte cand s-au rumenit. Caldute, pudrati-le cu zahar pudra.
Mijlocul lor este gol, dar coaja nu este crocanta si uscata, ci e foarte foarte frageda si pufoasa.
Umplute cu gem sunt o minunatie!!!!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro