Gogosi sau pancove

de danakarin in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 13478 vizualizari

 

Bine v-am regasit cu o reteta gustoasa de gogosi

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de lapte
  • 60 g de unt topit
  • 500 g de făină
  • 4 gălbenușuri
  • Un pachet de drojdie uscată
  • 60 g de zahăr
  • o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • un praf de sare
  • zahar praf pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine, puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna.

În cazul în care folosiți şi voi automatul de pâine, introduceți mai întâi ingredientele lichide. Untul îl topiți în prealabil și îl lăsați un pic să se răcească. Laptele îl incălziți cât să fie călduț. După ce ați turnat laptele și untul, adăugați zahărul, făina, sarea și drojdia,coaja de lamaie. Activați programul de frământat și dospit.

În caz că frământați cu mâna, turnați făina într-un recipient mai adânc, adăugați o parte din laptele călduț,gălbenușurile la temperatura camerei, zahărul , drojdia uscată și frământați, completând cu restul de lapte și cu untul topit, după care frământaţi bine, până la obținerea unui aluat elastic și destul de moale, pe care îl lăsați la crescut, spre a-şi dubla volumul. După ce aluatul a crescut frumos, îl mai frământați o dată, îl întindeți, într-un strat de aproximativ 1 cm, și îl tăiați în forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Lăsați gogoșile să crească încă o jumătate de oră, într-un loc cald, și pregătiți o cratiță sau o tigaie cu margini mai înalte, în care țurnați ulei din belșug, în așa fel , încât gogoșile să plutească. Adăugați gogoșile pe rând, fără să le înghesuiți, în uleiul încins, acoperiți cu un capac și păjiti-le 1- 2 minute. Îndepărtați capacul, întoarceți gogoșile, fără să le înțepați, frigeți-le și pe cealaltă parte. Le scoateți pe o hârtie absorbantă și le pudraţi cu zahăr. Le puteți și umple, cu marmeladă de capșuni, de exemplu, sau cu ce doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi sau pancove" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laura_n 1

14.03.2014, 13:40

ce poza frumoasa aveti la avatar

danakarin 1

15.03.2014, 06:28

Multzumesc , Laura! :-)

robert_badica 1

15.07.2014, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu Finetti