Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

de laura_n in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 2501 vizualizari

 

Cand eram copil, gaseam in cofetarii, niste rulouri cu cacao, cartofi parca se numeau. Se faceau din resturi sau din prajiturile care nu se vindeau o perioada. Ce buni mai erau, ce gust bun. De fapt, cand eram copil, toate prajiturile de cofetarie erau bune si gustoase. Astazi...nu mai sunt...si o spun cu regret!
Dar haideti sa vedeti ce bijuterici dulci frumoase ne-a impartasit Adina . Practic, ea le-a dat viata, pentru ca la ea am vazut prima data si mi-a ramas gandul la ele inca de atunci. Asa de frumoase si ingenioase, incat ne-au cucerit pe loc. Apoi am vazut la Timi, si iar mi-am propus sa le fac si eu.
Abia acum am reusit sa ma mobilizez si sa fac si eu pentru piticii mei. Si ce credeti, gustand dintr-unul, am simtit acel gust de odinioara al cartofilor din cofetarie. M-am bucurat ca un copil. Am dus si la piticii de la gradi. Si piticii mei au mancat cu pofta braduti!
Sper ca v-am convins sa ii incercati! Puteti combina ingrediente dupa bunul plac, data viitoare, eu mi-am propus sa ii fac albi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor)
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 gr cacao neagra
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr unt
  • 3 linguri miere naturala
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri rom condimentat
  • bombonele mici, colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu aluat de biscuiti si nuca:

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.


Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.


Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si scortisoara si amestecam usor ca sa se distribuie uniform.


Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.


Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. Manevram cu atentie, sunt destul de "modelabili". Pudram cacao pe un platou si asezam fiecare bradut acolo.


Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Eu am pudrat unii cu cacao, altii cu scortisoara.


Sunt tare gustosi si de efect si sunt convinsa ca va vor placea si voua!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu aluat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

05.03.2015, 13:44

Carmen_g 1

05.03.2015, 22:42

Bradutii astia imi amintesc de copilarie....parca le si simt gustul....

monik80 1

09.03.2015, 20:02

cee bine arataa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme