Cozonac - Briosa "Omida"

de Catalina L in Dulciuri, 25 Iul 2015 | 936 vizualizari

 

Un cozonac "ciudat" ...... va place cu siguranta copiilor
Reteta asta mi-a adus aminte de povestea Omida mancacioasa de Eric Carle.

Este una dintre cele mai vandute carti pentru copii la nivel global.
"Omida mancacioasa", este titlul care l-a facut celebru pe Eric Carle.
Acesta este apreciat in intreaga lume pentru unicitatea ilustratiilor si pentru originalitatea cartilor sale.
Se spune ca in fiecare minut, undeva in lume se vinde o carte cu "Omida mancacioasa".
Din anul 1969 si pana astazi, aceasta a fost tradusa in aproape 50 de limbi si s-a vandut in 29 de milioane de exemplare.
Povestea omidei incepe o data cu iesirea ei din ou, cand pleaca infometata in cautarea hranei.
Luni gaseste un mar, marti doua pere, miercuri trei prune, iar pana sambata mananca atat de mult, incat o doare burtica.
Isi revine rontaind o frunza frageda si apoi se retrage obosita in cocon. Doarme doua saptamani, iar cand se trezeste se transforma intr-un minunat fluture.
Cartea "Omida mancacioasa" ofera copiilor, pe langa o poveste fascinanta, posibilitatea de a invata numerele, zilele saptamanii si cateva notiuni despre mediul inconjurator.
In plus, Eric Carle le prezinta arta colajului, iar copiii incearca sa-l imite, pictand hartia cu diverse modele si texturi, apoi decupand-o si combinand-o.
Sursa : www.carteacopiilor.ro

 

INGREDIENTE

Aluat;

  • 350 g făină
  • 40 g zahăr
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 13 cl de lapte cald
  • 80 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 pachetel de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare

Umplutura:

  • 100 g de migdale macinate
  • 1 lingura de cacao
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri de lapte
  • esenta de rom
  • 40 g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac - Briosa "Omida":

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.


Lasam sa-si dubleze volumul .


In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati.


La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.


Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.


Pregătiți umplutura:

Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare. Se amesteca migdalele macinate cu cacaoa, zahărul, esența de rom și laptele. Incorporam albusul de ou batut amestecand usor de sus in jos. Adaugam stafidele.


Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Se taie fâșii mici pe partea de jos a dreptunghiului.


Pe partea superioară punem umplutura. Rulam pana la partea de aluat tăiat.


Luați fiecare bandă și o dati peste ruloul format cu umplutura- tot ruloul va fi acoperit cu benzi (vezi fotografiile). Asezati briosele pe o tava cu hartie de copt si le poziționati in forma de omidă.


Puneti ochii - bucatele de ciocolata sau stafide .....


Lasati sa creasca inca 30 de minute. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti cu galbenus de ou si decorati


Se coace timp de aproximativ 30 de minute.


Serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă ......... hummmmmmmmmm


Poftă Bună !!!!

 

TIPS-URI

1

puteti pune nuca in loc de migdale sau numai Nuttela

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac - Briosa "Omida"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

27.07.2015, 10:06

superrr... arata foarte bine!

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:59

Doamne cum Arata de bine

Catalina L 1

28.07.2015, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios