Desert gogosi cu iaurt

de MotanLaOale in Dulciuri, 18 Iun 2019 | 739 vizualizari

 

Inspirate de la Cleme. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 40 g drojdie
  • 150 g iaurt 12% grasime
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu iaurt:

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.


Intr-un castron se pune restul de lapte, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale, iaurtul si se omogenizeaza.


Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga amestecul din castron amestecand bine.


Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana, la sfarsit adaugand si uleiul.


Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.


Se intinde pe blatul infainat, o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se mai lasa la crescut 30 minute.


Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.


Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.06.2019, 20:56

Sunt atat de bune si pufoaseeee! Ce as servi cateva!

MotanLaOale 1

19.06.2019, 21:02

dantes 1

20.06.2019, 07:58

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)