Rotocol cu branza

de Miha in Dulciuri, 15 Iul 2010 | 5313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ~ 60 g unt moale pentru uns aluatul
  • 50 g smantana pentru uns rotocolul
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotocol cu branza:

Aluat:


Acest tip de aluat l-am folosit si la Placintelele cu branza. Atunci am folosit un alt tip de faina si doar 350 g, acum au intrat 400. De preferat ar fi sa puneti faina treptat si vedeti daca mai trebuie sau nu, in functie de cum o "cere" aluatul.


Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 2 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.


Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans. Rulourile astfel obtinute se ruleaza formand o spirala, se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


Branza de vaci se amesteca cu zahar, esenta de vanilie si oua. Se omogenizeaza si se imparte in 2.


Cele 2 rotocoale se scot de la frigider si se intind cu sucitorul pe masa usor infainata, in foaie subtire. Se unge cu crema de branza si se ruleaza strans.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cele 2 rulouri de jur imprejur, formand o spirala mai mare. Se unge cu smantana si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un platou. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.


 

TIPS-URI

1

se poate face un singur rulou, fara a mai imparti aluatul in 2. Mie mi s-a parut a fi cam greu de manevrat, asa ca am preferat varianta mai usoara. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotocol cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

17.07.2010, 00:09

rivka 1

17.07.2010, 22:06

hmmm...fantastic!

mena29 1

19.07.2010, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate