Rotocol cu branza

de Miha in Dulciuri, 15 Iul 2010 | 4679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • ~ 60 g unt moale pentru uns aluatul
  • 50 g smantana pentru uns rotocolul
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotocol cu branza:

Aluat:


Acest tip de aluat l-am folosit si la Placintelele cu branza. Atunci am folosit un alt tip de faina si doar 350 g, acum au intrat 400. De preferat ar fi sa puneti faina treptat si vedeti daca mai trebuie sau nu, in functie de cum o "cere" aluatul.


Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 2 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa.


Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans. Rulourile astfel obtinute se ruleaza formand o spirala, se pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


Branza de vaci se amesteca cu zahar, esenta de vanilie si oua. Se omogenizeaza si se imparte in 2.


Cele 2 rotocoale se scot de la frigider si se intind cu sucitorul pe masa usor infainata, in foaie subtire. Se unge cu crema de branza si se ruleaza strans.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cele 2 rulouri de jur imprejur, formand o spirala mai mare. Se unge cu smantana si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un platou. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.


 

TIPS-URI

1

se poate face un singur rulou, fara a mai imparti aluatul in 2. Mie mi s-a parut a fi cam greu de manevrat, asa ca am preferat varianta mai usoara. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotocol cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (15)

ela 1

17.07.2010, 00:09

rivka 1

17.07.2010, 22:06

hmmm...fantastic!

mena29 1

19.07.2010, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S