Desert gogosi cu smantana

de - Andreea - in Dulciuri, 31 Aug 2018 | 7126 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la bucataras Ligia ... au fost super bune si pufoase !!! :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina tip '00'
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub drojdie
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu smantana:

Intr-un recipient punem drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Pregatim astfel maiaua. Lasam cateva minute. 

Intr-un bol punem faina, maiaua, oul, smantana si incepem sa framantam.

Cand obtinem un aluat elastic si nelipicios, acoperim bolul si lasam la dospit 1-2 ore. 

Cand aluatul a crescut, il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el.

Intindem o foaie de aluat si cu ajutorul unui pahar decupam rondele.

Le asezam pe o foaie de copt si lasam sa creasca vreo 15 minute.

Punem ulei in tigaie si, cand acesta e incins, prajim gogosile pe ambele parti. 

Cand sunt gata, le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Le servim optional pudrate cu zahar pudra.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro