Desert gogosi la cuptor

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Sep 2020 | 1945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina;
  • 200 ml lapte;
  • 20 g drojdie;
  • 65 g zahar;
  • 1 ou;
  • 40 g unt topit;
  • 1 plic zahar vanilinat;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi la cuptor:

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare.

Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut.

Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun peste faina si se amesteca bine.

Aluatul se lasa 30 min la dospit intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu folie alimentara.

Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina si se taie cerculete de diametrul dorit.

Se procedeaza astfel cu tot aluatul.

Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa 30min la crescut, apoi se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, 8-10 min.

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit, se adauga glazura, eu am facut cu glazura de caramel si cu afine (sirop de afine amestecat cu zahar pudra).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

08.09.2020, 20:24

Mmm, ce ma incanta aceste gogosi la cuptor!

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:30

Frumoase gogosile tale imi plac!

Anett 1

11.01.2022, 16:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute, la cuptor