Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 3 Mai 2020 | 626 vizualizari

 

Aceste gogoși la cuptor erau de mult timp pe lista mea, dar iată că în urmă cu aproape o săptămână le-am făcut și între timp s-au și terminat. Destul de ușor și repede, am ajuns la un rezultat minunat și la unele învățăminte, bune de folosit, dată viitoare când voi mai face astfel de gogoși, pentru că dorința de perfecționare nu trebuie să ne părăsească.
Am glazurat gogoșile cu ciocolată și le-am decorat cu ornamente atractive. Mi se pare o soluție mai bună, delicioasă, decât să le fi lăsat simple, doar cu zahăr brun, așa cum s-ar mai fi putut face. Astfel, nu sunt numai foarte bune (ciocolata își face efectul!) ci și foarte drăguțe...
Din ingredientele de mai jos am făcut 24 de gogoși la cuptor, asemeni celor americane, câte 2/porție.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină albă
  • 200 ml de lapte
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 ou
  • 50 grame de unt
  • 2 plicuri de vanilie
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • coaja de la o limetă (sau lămâie)
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 lingură de ulei de alune de pădure
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 50 grame de ciocolată albă
  • 2 linguri de ulei de alune de pădure (sau de floarea soarelui)
  • ornamente decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata:

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia.


Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.


Se răzuiește coaja de limetă (lămâie) și apoi se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, cu puțin lapte cald, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul.


Se adaugă untul moale și laptele cald, puțin câte puțin, în timp ce se frământă aluatul, pentru încorporarea întregii cantități de făină.


Când aluatul este uniform, elastic și nelipicios (pentru aceasta, se adaugă, la finalul frământării 1 lingură de ulei de alune de pădure, sau de floarea soarelui), se acoperă cu un șervet curat și se depune la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.


Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată și se frământă puțin, ca să se elibereze bulele de aer și să devină mai ferm.


Se întinde o foaie de 1 cm grosime și se decupează rondele mai mari, iar apoi, în mijlocul lor, se vor decupa rondele mai mici.


Se pun gogoșile, astfel decupate, în tava prevăzută cu hârtie de copt, se acoperă cu un șervet curat și se lasă 10-15 minute ca să mai crească puțin, la căldură.


Când gogoșile au crescut, se dau la cuptor, la temperatură medie, până ce încep să se rumenească ușor la bază.


Atunci se scot gogoșile din cuptor, se depun pe un platou și când se răcesc, se decorează pe rând cu ciocolată, albă sau neagră (topită la bain-marie într-o lingură de ulei) și cu ornamente decor.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos și repede, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, drojdia trebuie să fie proaspătă, iar laptele să fie cald.

2

Aluatul trebuie lăsat să dospească, acoperit cu un șervet curat, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.

3

Pentru decuparea aluatului (gros de 1 cm) dacă nu aveți dispozitive speciale, folosiți pahare adecvate (mai mare/mai mic).

4

Lăsați gogoșile, gata decupate, să mai crească puțin, în tava de opt, înainte de a le da la cuptor.

5

Nu lăsați gogoșile prea mult în cuptor, pentru că se pot usca și înnegri la bază. Ele nu trebuie decât să se rumenească foarte ușor la bază.

6

Dacă nu vreți să glazurați gogoșile cu ciocolată, atunci puteți să le ungeți cu un ou și să le presărați cu zahăr brun, înainte de a le da la cuptor, pentru a le da un aspect frumos.

7

Gogoșile pot fi presărate cu zahăr pudră, imediat ce sunt scoase din cuptor, dacă nu vreți să le decorați altfel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RODIMUR 1

05.05.2020, 22:17

Îți mulțumesc frumos, Cristinuța!

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:01

Wow , Ce apetisante

RODIMUR 1

06.05.2020, 23:16

Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosele super mici