Gomboti cu prune

de anca16 in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 1197 vizualizari

 

in seara asta nu mi-au iesit prea bine :) am ars putin pesmetul :).

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 pahar de faina
  • 20 prune medii
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • pesmet
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se pun cartofii la fiert fara coaja. Dupa ce au fiert se iau de pe foc si se paseaza cu mixerul, peste se pune uleiul, dupa care se pun ouale si in final faina.


Se scot samburii din prune, se asaza intr-o farfurie si se pune zahar si scortisoara peste ele.


Aluatul se intinde, se taie in patratele, iar in fiecare patratel se pune cate o pruna si apoi se ruleaza in palma.


Apa se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pun gombotii in ea.


Cat timp fierbe apa facem pesmetul. Se pune pesmetul la prajit in un pic de ulei, peste se pune zaharul si scortisoara, se amesteca continuu pentru a nu se arde.


Gombotii sunt gata de fiert cand se ridica deasupra apei. Se scot si se dau prin pesmet :). Se pot servi cu gem :) .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sim0na 1

09.11.2012, 22:35

MIUTA 1

09.11.2012, 23:59

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune din compot