Desert guguluf aromat cu turta dulce

de Gherca Daniela in Prajituri, 13 Mar 2021 | 395 vizualizari

 

Ador turta dulce si as manca oricand... asa ca, fiind weekend si frigut afara am incercat o turta dulce ceva mai rapida si fara migaleala la forme si decor.

Este atat de parfumata, gustoasa, pufoasa si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g miere de albine
  • un praf de sare
  • 400 g faina
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cu varf (sau dupa gust) cu condiment din turta dulce amestec
  • 180 g unt topit
  • 225 ml lapte
  • 150 ml smanatana lichida pentru frisca neindulcita cu 30% grasime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf aromat cu turta dulce:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea.

Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea si condimentul de turta dulce, iar peste ouale batute bine, turnam jumatate din cantitatea de faina, mixam, punem ingredientele lichide (untul topit, laptele si smantana lichida), mixam bine, apoi restul de faina si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava de guguluf unsa bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute.

Cand este gata o lasam sa se raceasca foarte bine apoi ii turnam o glazura din 100g zahar pudra cu zeama de la o jumatate de lamaie mai mica.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf aromat cu turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

14.03.2021, 19:01

Mmmmm....ce deliciu!

mihaelar63 1

14.03.2021, 23:11

Pentru mine este foarte bun

Ksenya 1

19.03.2021, 07:56

buuuna!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina