Desert inghetata cu rom, cacao si cafea

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Aug 2020 | 2285 vizualizari

 

Un desert cu aromă de vacanță sau concediu. Am aromat-o cu rom, cacao și cafea, a ieșit tare bună!
Pentru că am uitat să scot din timp ingredientele din frigider, nu am mai încălzit laptele, ci am lucrat cu toate reci, important este să aibă aceeași temperatură.

 

INGREDIENTE

  • 5 gălbenuşuri
  • 5 ml îndulcitor
  • Un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 270 ml frişcă lichidă
  • 2 lingurițe cacao
  • 1 linguriță cafea solubilă
  • ½ linguriță esență de rom Coseli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu rom, cacao si cafea:

 

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.

Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao, comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești fierberea și să nu se brânzească.

Lași la răcit.

Bați cu telul frișca lichidă, dar mult mai moale.

Încorporezi treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.

Transferi într-o casoletă și dai la congelator.

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/inghetata-cu-rom-cacao-si-cafea.html

TIPS-URI

1

Pentru a o putea pune în cupe, nu aștepta să înghețe complet, ci verific-o la fiecare jumătate de oră, amestecând în ea, pentru a scăpa de acele de gheață. Când înghețata se poate lua bine cu cupa de înghețată, adică nu e nici moale, nici tare, atunci o poți așeza în cornet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu rom, cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza de vaci si gem de caise

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Cordon Bleu: Rețeta clasică de pui cu brânză și șuncă

ieri la 14:18

Gomboti cu prune - Reteta gustoasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 25.07 la 17:08

Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca

pe 25.07 la 13:54

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu menta si ciocolata