Desert inghetata de banane si caramel condensat

de Merisor in Dulciuri, 27 Iun 2019 | 2067 vizualizari

 

Atât de simplă și gustoasă este această înghețată de banane și caramel condensat, că am ajuns să o prepar foarte des, vara!
Cred că nu mai e un secret pentru nimeni că cea mai simplă și ușoară înghețată care se poate face acasă, este cea dintr-un singur ingredient, adică înghețata de banane.
Efectiv îngheți bananele rupte în bucăți, apoi le treci prin blender și le servești și așa nu mai poftești la înghețatele din vitrine, cu aromă de banane.
Eu am înnobilat această înghețată cu niște caramel condensat și a ieșit de-a dreptul delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte
  • 1 lingură caramel condensat - Delatte Caramelo
  • zeama de la 1/2 lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de banane si caramel condensat:

Decojim bananele, le rupem în bucăți mai mici și le punem în recipientul blenderului. Adăugăm zeama de lămâie și pornim blenderul, transformându-le într-un piure fin. Apoi amestecăm piureul de banane cu caramelul condensat, până la omogenizare. Punem compoziția într-un recipient cu capac, pe care îl dăm la congelator, pentru aproximativ 2 ore. Pe parcurs, putem amesteca în compoziție, de 2-3 ori, pentru a se menține cremoasă și a nu se forma acele ace de gheață. Este foarte aromată și delicioasă această înghețată de banane cu caramel! Pentru un plus de gust și prospețime, putem adăuga și câteva frunze de mentă. Dacă vrem să iasă mai multă, putem adăuga și un iaurt cremos în compoziția de banane, sau frișcă, dar deja discutăm de alte rețete. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de banane si caramel condensat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffin cu inima dulce de banana