Desert inghetata de susan negru

de xana in Dulciuri, 2 Oct 2017 | 1319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 gr susan negru
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte gras
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri miere
  • 50 gr zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de susan negru:


Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa.


Intr-o cratita, se adauga laptele, frisca, mierea, vanilia si pasta de susan si se da la foc mediu pana da in clocot. Separat se bat galbenusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o crema albicioasa. Preparatul cu susan se toarna fierbinte cate putin peste galbenusuri amestecand mereu. Se da totul la foc mic pana se ingroasa, amestecand des.


Crema este gata cand dupa ce se amesteca cu o lingura de lemn acopera dosul acesteia si trecand cu degetul ramane o urma/linie curata.


Se lasa la racorit intr-un recipient unde avem deja cuburi de gheata (cu tot cu cratita, nu se pune crema direct peste cuburile de gheata), apoi o putem muta intr-un castron si pune in congelator. In primele 3-4 ore, se amesteca din 30 in 30 de minute pentru a evita formarea cristalelor de gheata.


TIPS-URI

1

Se consuma intr-o zi sau doua, am observat ca stand mai mult timp in congelator isi schimba putin gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de susan negru" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

kytz 1

03.10.2017, 09:58

O înghețată cu adevărat interesantă!

dantes 1

04.10.2017, 13:08

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 21:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)