Desert inghetata de vanilie- reteta de baza

de Meea in Dulciuri, 10 Iul 2017 | 4331 vizualizari

 

Tot din categoria ”vreme bună, vremea rea, înghețata-i viața mea!” avem astăzi o rețetă de bază pentru înghețata de vanilie, pe care orice gospodină trebuie să o cunoască. De data această însă, mă pot adresa și celor care mânâncă ”înghețata de ocazie” haha:)). Vremea  de afară este sufocantă și ne putem unii cu toții în jurul mesei (fie că iubim înghețata sau doar e bine-venită pe căldură), servind o cupă de înghețată.

          Pe lângă faptul că este necesară înghețata pe căldura aceasta, vă las la dispoziție 2 zile să o preparați. De ce? Pentru că urmeaza să facem o nouă rețetă delicioasă cu aceasta înghețată, Joi. Și pentru că nu vrem sa pierdem timpul până îngheață, o pregătim din timp, iar Joi suntem gata să pregătim pasul următor. Ce rețetă va fi? Veți vedea!

 

INGREDIENTE

  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 150 g zahăr
  • esență vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie- reteta de baza:

         Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de gălbenușuri, turnam laptele călduț în fir subțire. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când începe să se îngroașe.

          Durează în jur de 10 minute până când crema va fi gata. Pentru a fi sigure că amestecul este gata, amestecăm o lingură în cremă 1 minut, apoi trasăm cu degetul o linie pe dosul lingurii. Dacă crema ramasă pe margini nu se unește, atunci este gata (ouf cum am explicat din nou haha:)). Urmăriți poza de mai jos dacă nu ați înțeles).

          Lăsăm crema la răcit. Adaugam esenta de vanilie.
          Separat, mixăm frișca până când obținem o spumă. Atenție însă să nu o mixați prea mult, se va întări prea tare!
          Cu ajutorul unei spatule, amestecăm crema de gălbenușuri răcită împreună cu frișca. Îmbrăcăm tava cu folie alimentară și turnăm crema pentru înghețată. Punem crema la congelator peste noapte.

          A doua zi, savurăm cu drag înghețata cu vanilie, însă nu uitați să păstrați și pentru rețeta de Joi. O zi frumoasă vă doresc!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/inghetata-de-vanilie-reteta-de-baza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie- reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte şi fructe