Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide

de ancutsa in Dulciuri, 19 Iul 2017 | 178 vizualizari

 

Inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 varf de lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • o pastaie de vanilie
  • ciocolata neagra 50 g pentru topit si 50 g pentru ras
  • 300 ml frisca lichida
  • stafide, fulgi de ciocolata, esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide:


Intr-o craticioara, se bat cu un tel, galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa. Se pune craticioara pe baie de aburi, se adauga semintele de vanilie impreuna cu pastaia in crema acum, ori le puteti pune in lapte, la inceput, cand il incalziti. Se fierbe pana incepe sa se ingroase (acum puteti scoate pastaia), o sa arate mai consistenta.


Se da crema de oua de pe foc si se lasa la racit, apoi se toarna peste ea treptat, frisca batuta inainte, omogenizand.


Se separa compozitia in doua vase, combinand cu aromele preferate. Eu am pastrat un vas cu vanilie, iar in celalalt am pus ciocolata neagra topita si doar un pic racita, ciocolata neagra rasa, o lingurita esenta de rom si stafide.


Cremele obtinute se toarna direct in casolete pentru inghetata sau in aparatul de facut inghetata pentru a le mixa si raci inca 30 de minute.


Se lasa la congelator si, cand este gata, se serveste cu napolitana si decorata cu stafide si ciocolata rasa.


Timpul practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.


Pofta Buna!




Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/inghetata-de-vanilie-si-de-ciocolata-cu.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie si de ciocolata cu rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ancutsa 1

21.07.2017, 20:05

Multumesc mult, domnule Dante!

oanapl 1

21.07.2017, 23:35

As servi si eu o portie!

ancutsa 1

22.07.2017, 10:12

Oana, te servesc cu mare placere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata