Desert la pahar

de laura_n in Prajituri, 31 Mai 2012 | 4092 vizualizari

 

De curand am facut o tarta cu crema de vanilie si capsuni si zmeura. Mi-au ramas niste crema de vanilie,niste zmeura, avem niste biscuiti cu cacao prin casa si mi-a venit ideea sa le transform in alt desert. Asa a luat nastere desertul la pahar, dar a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr biscuiti cacao
  • 100 gr cioco neagra
  • 100 gr zmeura
  • 100 ml smantana dulce
  • 2 lg amaretto (sau lichior migdale)
  • 4 bomboane ciocolata
  • 2 galbenusuri ( pt cata crema ar fi necesara)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte dulce
  • esenta vanilie
  • o mana stafide
  • topping cirese/caramel sau ce doreste fiecare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Am batut galbenusurile cu zahar, am pus esenta vanilie, am adaugat faina si la sfarsit laptele. Am fiert la bain -marie compozitia pana a iesit ca o budinca.


Am topit ciocolata cu smantana lichida si cu 2 lg amaretto.


Intr-un pahar am asezat un strat de biscuiti rupti bucatele, apoi un strat de crema vanilie, veo 5-6 bucatele zmeura, apoi un strat de ciocolata, o mana stafide, un rest de smantana lichida, o bomboana ciocolata si apoi niste zbucatele de zmeura iar. Am turnat niste topping de cirese (de prin frigider) si voila!


Desertul meu era gata! L-am dat la frigider pentru vreo 2 ore si apoi l-am savurat cu niste prieteni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:08

Ce de arome!!!!!!!!!!!!

Angelina_Elena 1

06.06.2012, 17:10

ce bun,arata foarte bine!

Pushaa 1

17.07.2014, 13:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură la pahar