Desert la pahar

de ianculubita in Dulciuri, 28 Ian 2014 | 5714 vizualizari

 

Un deliciu de desert

 

INGREDIENTE

  • 4galbenusuri
  • 6linguri zahar
  • 1l lapte
  • esenta de vanilie
  • 1plic amidon(150g)
  • fulgi de ciocolata
  • 1borcan compot de caise
  • 2plicuri gelatina
  • 2linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Pregatim mai intai budinca de vanilie;punem laptele pe foc mic,adaugam galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,adaugam fulgii de ciocolata si umplem pahare pana la jumatate dupa care le dam la rece

Scurgem caisele din compot,facem un piure ,adaugam zeama,punem pe foc impreuna cu zahar iar dupa ce s-a topit incorpotam gelatina hidratata si amestecam bine pana se dizolva complet;

Adaugam peste crema,decoram cu coaja de lamaie apoi dam paharele la rece inainte sa fie servite

TIPS-URI

1

se poate pregati cu ingredientele pe jumatate,dintr-un l de lapte cam mult desert rezulta

2

daca budinca nu e suficient de rece,cand amestecati fulgii de ciocolata,se vor topi,cum mi s-a intamplat mie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel