Placinta cu mere si bostan

de adriana_bobu in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 9265 vizualizari

 

O placinta buna, usor de facut....

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g margarina
  • drojdie cat o nuca
  • 100 g zahar 
  • 1 kg mere
  • o felie bostan 
  • esente de rom si vanilie
  • o lingurita scortisoara
  • putin gris
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si bostan:

Se porneste cuptorul si se face maiaua (drojdia+o lingura zahar+o lingura faina+2 linguri lapte) Se curata merele si bostanul si se dau prin razatoare, apoi se trag intr-o tigaie pe foc cu zaharul. Dupa ce maiaua a crescut se framanta un aluat cu faina, 2 oua,margarina si laptele.Se imparte aluatul in 3 si se intind 3 foi peste care se aseaza umplutura si se presara grisul ;apoi se ruleaza, se ung cu al treilea ou batut si se dau la cuptor pentru 20-30 min. Se scoate apoi placinta, se pudreaza si se taie felii. E foarte buna fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si bostan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adriana_bobu 1

14.02.2011, 11:07

motan ...multumesc

adriana_bobu 1

14.02.2011, 14:38

motan..poti sa folosesti si reteta asta ...ca sursa de inspiratie....n-o sa regreti!

adry88 1

04.07.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise