Placinta cu mere si bostan

de adriana_bobu in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 9698 vizualizari

 

O placinta buna, usor de facut....

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g margarina
  • drojdie cat o nuca
  • 100 g zahar 
  • 1 kg mere
  • o felie bostan 
  • esente de rom si vanilie
  • o lingurita scortisoara
  • putin gris
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si bostan:

Se porneste cuptorul si se face maiaua (drojdia+o lingura zahar+o lingura faina+2 linguri lapte) Se curata merele si bostanul si se dau prin razatoare, apoi se trag intr-o tigaie pe foc cu zaharul. Dupa ce maiaua a crescut se framanta un aluat cu faina, 2 oua,margarina si laptele.Se imparte aluatul in 3 si se intind 3 foi peste care se aseaza umplutura si se presara grisul ;apoi se ruleaza, se ung cu al treilea ou batut si se dau la cuptor pentru 20-30 min. Se scoate apoi placinta, se pudreaza si se taie felii. E foarte buna fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si bostan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adriana_bobu 1

14.02.2011, 11:07

motan ...multumesc

adriana_bobu 1

14.02.2011, 14:38

motan..poti sa folosesti si reteta asta ...ca sursa de inspiratie....n-o sa regreti!

adry88 1

04.07.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea