Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

de Adi in Dulciuri, 28 Iun 2019 | 5754 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr. 100 si trebuia sa serbez asa cifra rotunda cu un desert.
Este un desert simplu, un fel de tiramisu la pahar, cu piscoturi, crema si visine, foarte gustos si racoros.

 

INGREDIENTE

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 200 ml cafea fiarta
  • 30 ml lichior amaretto
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida, vanilata, indulcita
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolata amaruie
  • Pentru sosul de visine:
  • 500 gr visine
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone:

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto.

Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la visine si se presara zahar peste ele. Se lasa deoparte si se amesteca din cand in cand, pana zaharul se topeste si se formeaza sirop. 

Se pune vasul cu visine la foc si se lasa sa fiarba 4-5 minute, apoi se adauga amidonul si se amesteca pana cand sosul devine consistent. Se lasa la racit.

Pentru crema, se mixeaza frisca impreuna cu mascarponele, apoi se adauga zahar cu aroma de vanilie, dupa gust si un praf de sare.  Se da crema la rece pana sunt racite si celelalte ingrediente.

Asamblam desertul in pahare sau boluri de sticla. Se asaza la baza cate 2 piscoturi trecute prin amestecul de cafea si amaretto. Peste piscoturi turnam putin sos de visine, apoi intindem un strat de crema. Presaram fulgi de ciocolata, asezam din nou cate doua piscoturi rupte si insiropate, iar un strat de crema si la final un strat generos din sosul de visine.

Dam paharele cu desert la frigider pentru cel putin 30 de minute, inainte de a-l servi, pentru a se intrepatrunde aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si ciocolata