Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 19 Sep 2020 | 2739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi
  • Sosul de visine
  • 500 g visine
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • 3 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie:

Visinele fara samburi le punem cu zaharul si lasam deoparte sa lase sirop (eu le-am lasat cateva ore la frigider in timp ce am pregatit crema de vanilie )

Cand au lasat siropul adaugam amidonul si amestecam,punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Crema de vanilie-intr-un ibric adaugam amidonul,galbenusurile si laptele cald,amestecam continuu la foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca,luam de pe foc adaugam untul la teperatura camerei,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

In pahare asezam piscoturi trecute prin cafea,sosul de visine,un strat de crema,piscoturi,sos de visine si crema,dam la rece si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de lapte cu migdale