Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 19 Sep 2020 | 2812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi
  • Sosul de visine
  • 500 g visine
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • 3 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie:

Visinele fara samburi le punem cu zaharul si lasam deoparte sa lase sirop (eu le-am lasat cateva ore la frigider in timp ce am pregatit crema de vanilie )

Cand au lasat siropul adaugam amidonul si amestecam,punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Crema de vanilie-intr-un ibric adaugam amidonul,galbenusurile si laptele cald,amestecam continuu la foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca,luam de pe foc adaugam untul la teperatura camerei,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

In pahare asezam piscoturi trecute prin cafea,sosul de visine,un strat de crema,piscoturi,sos de visine si crema,dam la rece si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500