Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

de susu in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 44859 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari sau petite beurre
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt gras taiat cubulete
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de rom si vanilie
  • coniac
  • 3 inguri cu varf de cacao
  • 100-120 gr zahar tos
  • 100 gr stafide
  • 200 gr rahat taiat cubulete
  • 100 gr nuci macinate si 60 gr taiate grosier
  • optional coaja de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se pune laptele pe foc impreuna cu untul, coaja de citrice si esentele scurse de la stafide. Cand s-a topit untul adaugam zaharul si amestecam meereu. Adaugam cacaoa cernuta si o incorporam usor. Cand s-a legat ca un sos se gusta de zahar si arome. Punem intr-un castron, biscuitii, nucile pregatite, rahatul si stafidele. Adaugam sosul caldut peste tot, amestecam cu lingura de lemn sa se incorporeze bine si lasam 10 minute. Intindem o folie alimentara si o presaram cu nuca de cocos. Asezam compozitia si o strangem sub forma de salam cu ajutorul foliei. Rulam si-l dam la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Hummus cu lipii

ieri la 15:13

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya 5

pe 28.07 la 17:40

Desert budinca flan cu cafea

pe 28.07 la 10:09

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Hummus cu lipii

ieri la 15:13

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

de Ksenya 5

pe 28.07 la 17:40

Desert budinca flan cu cafea

pe 28.07 la 10:09

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata