Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

de farfuriavesela in Prajituri, 28 Apr 2014 | 28938 vizualizari

 

Aceasta este varianta de Salam de biscuiţi, reţetăcu nuca, ce se pregateste la mine acasa, de bunica sau de mama mea, si va spun ca este foarte gustos. Urmariti reteta mea aici si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti traditionali, populari (se gasesc vrac in magazine)
  • 200 ml lapte gras, puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post
  • 200 gr margarina sau unt
  • 100 gr nuci, taiate cu cutitul marunt
  • 275 gr rahat turcesc, taiat cubulete
  • 50 gr stafide
  • 3 linguri de cacao
  • 120 gr zahar tos
  • esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca.


Rupem biscuitii cu mana, taiem rahatul cubulete, taiem si nuca si le amestecam intr-un castron


Prepar un sos din lapte, zahar, margarina, cacao, esenta de rom. Cand ingredientele sosului s-au dizolvat si a dat in clocot opresc focul si adaug stafidele. Las acest sos sa se racoreasca putin, apoi il adaug peste biscuiti.


Amestec bine toate ingredientele. In doua forme de chec adaug folie de plastic, presar nuca de cocos, apoi presez compozitia obtinuta in cele doua tavi.


Acopar cu folia si dau la frigider pentru 4-5 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

28.04.2014, 13:22

Rocsi 1

28.04.2014, 20:50

Un desert foarte bun

Lavinia 1

29.04.2014, 09:44

trebuie sa mai fac si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta