Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci

de Oana in Prajituri, 24 Iul 2013 | 77143 vizualizari

 

O bomba dulce! dar o bucatica tot e buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu zahar
  • jumatate cana cu apa
  • 2 ciocolate cu lapte sau amarui (200 gr)
  • 250 gr lapte praf
  • o lingurita esenta de rom
  • jumatate pachet de margarina unirea (125 gr)
  • un pachet de biscuiti petit beure (100 gr)
  • Crantz:
  • o mana de nuci
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci:

Se prepara extrem de rapid. Se masoara zaharul cu o cana, dar nu prea mare! se amesteca cu apa intr-o oala cu pereti dubli si se pune pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se pune ciocolata rupta bucati. Eu am facut o data cu ciocolata amaruie si o data cu ciocolata cu lapte. Este foarte buna cu ambele variante. Puteti folosi amestec...cum va place! Se amesteca pana se topeste ciocolata si se pune apoi margarina. La final se amesteca laptele praf putin cate putin, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie groasa de ciocolata. Intr-o tava de chec unsa cu putin ulei se pune un strat de ciocolata de casa, un strat de biscuiti si tot asa pana se termina compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie de ciocolata. Se pune tava la rece peste noapte. A doua zi se rastoarna pe un platou si se prepara crantzul.

Se topeste zaharul intr-o craticioara si incepe sa devina auriu se pune nuca taiata. Pe o farfurie umeda se rastoarna crantzul si se lasa la racit. Se marunteste apoi si se presara peste ciocolata de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Oana 1

19.02.2014, 09:05

Da, pentru o tava. Scuze pentru intarziere Cred ca e de mult mancata

Sandie 1

31.01.2015, 20:56

Nici mie nu prea imi place ciocolata de casa dar aceasta cu biscuiti trebuie sa fie buna, mai mult ca o prajitura si asi vrea s-o incerc si eu. Dar am o problema. Atunci cind postati o reteta ginditi-va ca o vad si cele din afara tarii si care o ar vrea s-o incerce dar acolo unde ele se afla ingredientele vin in cantitati diferite decit cele in tara. Asa ca in loc de un pachet de biscuiti, margarina, unt, ciocolata, etc. postati cantitatile in gr.,kg., l., ml., etc. In numele tuturor va multumesc pentru intelegere.

Oana 1

02.02.2015, 14:54

Sandie, am editat reteta, sper sa iti fie de ajutor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu ciocolata